Torsdag

Torsk fiskpinnar med färskpotatis och grädde

Torsdagsmiddag; Torsk fiskpinnar med färskpotatis och grädde

Hemlagade fiskpinnar av torskblock

Hemlagade fiskpinnar av torskblock

Ingredienser

800 g fiskfilé, torsk, gös eller spätta
3 uppvispade ägg
2 dl ströbröd
2 dl vetemjöl
50 g smör

Gör så här

1. Skär fisken i lagom stora bitar. Doppa dem först i lättsaltat mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det är viktigt att varje ”lager” panering täcker väl för ett så bra resultat som möjligt.
2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek bitarna gyllenbruna på låg värme. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.

Omdöme 4 av 5, med lite mer salt och citronpeppar var det här super gott! Kommer lagas igen och även sambon uppskatta dom, hurra 🙂 Dock lite kladdigt att göra..

About

2 Comments

  • Cennis april 22, 2012 at 16:33 Reply

    Det här var ju otroligt gott!

    • Helen april 22, 2012 at 16:34 Reply

      Vad kul att du tyckte det!

Leave a Comment