Torsdag
Torsdagsmiddag; Torsk fiskpinnar med färskpotatis och grädde
Hemlagade fiskpinnar av torskblock
Ingredienser
800 g fiskfilé, torsk, gös eller spätta
3 uppvispade ägg
2 dl ströbröd
2 dl vetemjöl
50 g smör
Gör så här
1. Skär fisken i lagom stora bitar. Doppa dem först i lättsaltat mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det är viktigt att varje ”lager” panering täcker väl för ett så bra resultat som möjligt.
2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek bitarna gyllenbruna på låg värme. Låt bitarna rinna av på hushållspapper.
Omdöme 4 av 5, med lite mer salt och citronpeppar var det här super gott! Kommer lagas igen och även sambon uppskatta dom, hurra 🙂 Dock lite kladdigt att göra..
Det här var ju otroligt gott!
Vad kul att du tyckte det!