Hembakta havreflarn

Recept på ljuvligt goda och spröda samt laktosfria havreflarn som är lätta att baka hemma själv.

Klassiska havreflarn, vill man lyxa till det smälter man choklad och ringlar över..

Ingredienser

3 dl havregryn
100 gra smör / margarin
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret/margarinet och blanda det med havregrynen. Tillsätt ägg, socker, mjöl och bakpulver. Rör samman smeten. Lägg med tesked ut klickar med stort avstånd (dom jäser rejält i ugnen)  på bakplåts-pappret. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Lyft av kakorna från plåten, antingen på plan yta eller om man vill forma dom så över ett glas eller liknande.

About

2 Comments

  • Krister maj 7, 2010 at 07:43 Reply

    mums. bara lite mörk smält blockchoklad som saknas på dem så har du chokladflarn 🙂

  • Legolas juni 8, 2010 at 23:49 Reply

    Mkt trevligt inlägg

Leave a Comment