Recept Chocolate Chip cookies

Sugen på att testa att prova detta receptet, får kolla vilka ingredienser som fattas och testa på torsdag när älskling är schema ledig!

Chocolate Chip Cookies

Ingredienser:
3 1/4 dl margarin / smör!
2 1/4 del socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
Hackad choklad, typ 100-200 g. Ganska grovt hackat.

Gör så här:

Blanda matfettet med socker, farin, ägg och vaniljsocker. Rör om ordentligt. Jag brukar smälta smöret först, mycket lättare än att ta rumstempererat och hålla på och gegga med. Blanda i resten av ingredienserna. Den grovhackade chokladen sist.

Dela upp i bollar och platta ut lite lätt på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 10-12 minuter. Man ser inte färgändringen så bra, men kakorna kan med fördel vara lite sega och nästan halvgräddade så ta hellre ut dem för tidigt än för sent.

Låt kakorna svalna bara lite innan de flyttas från plåten. Lägg gärna över bakduk (som inte gör nåt om den blir kladdig/fettfläckig) så att kakorna inte blir torra och hårda. De ska vara seeeega och härliga.

1 thought on “Chocolate Chip Cookies

Comments are closed.

Translate »