Laktosfri pizza
Bättre recept på pizzadeg hittas här, dock längre jäsningstid men värt det!!
Snubblade över ett recept i en kockbok på italiensk pizza, hade lite idé torka över vad vi skulle äta idag så det fick bli pizza.
Deg:
- ca 8 dl vetemjöl special, plus extra att pudra med
- 2 tsk torrjäst
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja, plus extra att smörja med
- drygt 3 dl ljummet vatten
Gör så här:
Blanda mjöl, jäst, vitlök i en skål. Gör ett hål i mitten och rör gradvis ner olja och vatten.
Arbeta samman till en mjuk deg.
Stjälp upp degen på ett mjölat arbetsbord och knåda i 5 minuter, eller tills den är slät.
Kavla ut en 35 cm stor cirkel. Pensla ett bakplåtspapper med lite olja och lägg degen på det.
Ställ den varmt i 20 minuterr, eller tills degen svällt upp.
Skeda tomatsås (fuskade och använde Heinz Tomato frito sås) över pizzadegen, lämna 1 cm kant.
Lägg på fyllning, salta och peppra efter smak och strö över osten.
Grädda pizzan i förvärmd ugn, 190 grader, 20-25minuter, eller tills bottnen är knaprig och osten har smält.
Servera pizzan omedelbart.
Helens fyllning; rökt skinka (tog fel, ska va kokt skinka mycket godare).
Mattias fyllning; rökt skinka ( -”- ), korv, bbq sås, skivad lök, samt även vanlig riven ost över
Att korrigera/komma ihåg till nästa gång; göra pizza botten tjockare, blanda tomatsåsen och bbq såsen och bre ut tjockare lager, bacon på, byta skinkan mot brun köttfärssås, skivad rödlök och ha hälften hälften av ost på.