Premiär för första gången i mitt liv? Så vad tyckte jag? Allvarligt talat så smaka det inget alls, små skum konsistens varken krispigt eller mjukt. Får väl se om jag vågar mig på att prova ha det i något recept, kanske handlar mer om var man har det för att få en bra smak? Får se hur kroppen reagerar på det, borde inte vara allergisk ..

Broccoli (Brassica oleracea, var. cymosa) eller sparriskål är en kålväxt med mörkgrön blomställning och mild smak. Broccoli är en nära släkting till blomkål. Broccolin skördas strax innan blomknopparna är på väg att slå ut. Broccoli odlades av greker och romare redan för 2000 år sedan men det var först på 1950-talet som den blev populär – först i USA och sedan över Europa.

Edit: min trötta studiehjärna lyckades så klart välja fel bild och tittade inte så noga när jag la upp inlägget, nu ska det vara en brocolli på bilden. Tack Linda för din kommentar!

Bildkälla: http://www.faqs.org/photo-dict/phrase/266/Broccoli.html

Translate »