Efter lite googlande hittade jag en bild på en amerikansk läkarsida för hur operationen i min fot gått till. Jag är ganska nyfiken av mig som person, vetgirig kanske man ska säga. Så jag vill samla på mig så mycket information jag bara kan och lära mig, lättare att förstå när man vet.

Vid 1 visar var man gör snittet för att komma åt fibula (yttre ankel) benet.
2 är en skiss över hur det ser ut när man öppnat upp benet och monterar in titan plattan. I mitt fall behövdes bara två skruvar, antar det är positivt?
På 3 kan man se lite lättare hur benen i foten och benet ser ut, mitt brott var långt nere i fibulan dvs i ”fotknölen”. Gångjärnet på foten, därför foten inte varit gipsad i 90 graders vinkel (tror jag).

Det är vid lateral malleolus som benet gick av och där man skruvat ihop också, om jag förstått rätt.
Markerat med rött streck var det sitter, så ni kan se lättare.

Min diagnos är:Fraktur på laterala malleolen, sluten
Rehabiliteringstid är ca 4-8 veckor.

Translate »