Det här går lysande! Tjänade in en aktivitetspoäng också när vi tog en 15 minuters promenad i kylan  (-8 grader tror jag sambon sa?!), brrr.. Inte lönt posta statistiken när det är så här kallt, halt och extremt ojämnt underlag. Men vackert är det! Enda trösten..

Tisdagsmat 27 av 28 pp använda

Frukost/lunch: 7 dl kranvatten och en Allévo High Protein Milk Chocolate bar (6 pp)
Mellanmål: 1 äpple,  ½ Polarbröd polarkaka med 10 g smör, 20 g kotlettpastrami (9 pp) och 7 dl vatten
Middag 16 pp: fläskytterfilé med brun sås (9 pp), liten portion rotfrukter (3 pp), vitkål (o pp) samt vatten 5 dl.

Frukost Allévos High Protein Milk Chocolate bar

Frukost en High Protein Milk Chocolate bar och 7 dl vatten. Klickade hem ett provsmaks exemplar från Allévos facebook sida, ska vara en bar som är extra bra för proteinet påstås hålla en mätt längre (i lchf var det fettet, vem vet?).. God var den, första från Allévo jag tycker är riktigt god (om än väldigt söt). 6 propoints är baren värd, för er som undrar 😉

Tisdags middag, ytterfilé med rostade rotfrukter, vitkål, tomat och brun sås

Tisdags middag; ytterfilé med brun sås, rostade rotfrukter, vitkål, tomat och 5 dl vatten.

Ytterfilén är penslad med 1 msk grillolja, kryddad med svartpeppar och salt. Stekt på hög värme i 1 msk smör och när köttet fått färg på med locket och låt steka klart.

Rotfrukterna är skurna i lagom bitar, sedan lagda i en 2 liters påse med 2 msk olivolja, svartpeppar, salt och lite grillkrydda. Mycket lättare blanda runt kryddor och olja i påsen, häll sedan upp på bakplåtspapper och rosta i ugnen lämplig tid. Potatisen tar rätt god tid på sig så håll ett öga på löken om ni skär den i små bitar!

Såsen är gjord i pannan jag stekte köttet, blir mycket sky från köttet så redde det med 2 msk ideal vetemjöl, 1 buljongtärning, lite soya, 1 dl vispgrädde, 3 dl mjölk som sen smakas av med 1 krm socker, salt och svart peppar. Det mörka i måttet är lingon som sambon åt till sin mat, den fuskisen har nästan dubbelt så många poäng som mig att göra av med..

Translate »