Det här receptet blir totalt 81 propoints, räcker till ca 28 bullar (3 propoints styck). Receptkälla ICA Rågsikts påse. Omdöme 5 av 5!!! Baka, ät och njut..

Obakta frukostbullar

Frukostbullar på rågsikte, värde 3 propoints styckFrukostbullar med vallmo och naturella

Ingredienser
50 g Laktosfritt smör
5 dl vatten
50 g jäst
1,5 tsk salt
6 dl rågsikt
6 dl vetemjöl (+1 dl för utbak)

Gör så här
Smält smöret i en kastrull, häll sedan i vattnet och när det är fingervarmt ta 1 dl i en degbunke. Smula ner jästen i degbunken och rör tills jästen löst upp sig, häll på resten av vätskan. Blanda ner saltet och 6 dl rågsikt i degvätska, ta lite i taget och fortsätt med mjölet tills du har en fin smidig deg (använd inte mer än det står i receptet!). Lägg en handduk över degen och låt den jäsa 30 minuter.

Tryck luften ur degen före du häller upp den på bakbord, dela degen i fyra delar. Rulla längder av degen och dela varje längd i sju delar. Forma till bullar, det är i den här delen du behöver den extra dl vetemjölet.

Låt bullarna jäsa på plåten 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna ca 10-15 minuter mitt i ugnen. För lite extra skorpa släng in lite vatten i ugnen. Lägg på galler för att svalna när du tagit ut dem ur ugnen.

Translate »