La Trattoria Linetti, den godaste italienska restaurangen i Helsingborg

La Trattoria Linetti, den godaste italienska restaurangen i Helsingborg

Favoritbrödet på linetti

Favoritbrödet på linetti, måste verkligen baka bröd snart igen känner jag!

Förrätt bruschetta, vitlöksbröd med fyra sorters ostar

Som förrätt beställde vi in bruschetta, sambon fick klassiska bruschetta Linetti (grillat vitlöksbröd med parmaskinka, tomater och färsk basilika). Jag fick en version eftersom jag inte tål tomat, en bruschetta med fyra olika sorters ost (parmesan, mozzarella, getost och gorgonzola), så otroligt god. Skulle gladeligen ätit bara dessa till middag.. Muuums! Jag är verkligen helt galen i vitlöksbröd och ost 😉

Secondi på linetti - Saltinbocca alla Romana, Kalvfilè med vitvin, parmaskinka och färsk salvia

Både min och sambons favoriträtt på linetti är Saltinbocca alla Romana, sagolikt mör kalvfilè med vitvin, parmaskinka och färsk salvia. Luca vet verkligen hur man lagar god mat..

God italiensk Dolci - dessert på La trattoria Linetti med smak av jordgubb, likör och kanel

God italiensk Dolci – dessert på La trattoria Linetti med smak av jordgubb, likör och kanel. Provsmakning åt kocken, så finns inte på menyn än. En liten mini tårta med en sockerkaksliknande kaka med grädde och jordgubbar. Otroligt vacker och god, lite synd på jordgubbarna som jag inte kunde äta 🙁

Entrén till La trattoria Linettis mysiga källarlokal

Fönsterplats i mysiga Linetties källarlokal

Behöver jag säga att ”date” kväll med sambon var precis vad jag behövde efter en massa tankar som stökat runt i mitt lilla huvud sista dagarna? Tog en lång promenad nere i Helsingborgs norra hamn efter maten, var en skön kväll om än lite sval. Ni som ännu inte besökt Luca och Linetti tycker jag ska boka in ett bord snarast, måndag till torsdagar bjuds det på en efterrätt om ni hälsar från mig 😉 www.linetti.se 

Translate »