image

Som ni säkert redan vet är jag inte så förtjust i Santa Marias vetetortillas bröd, har försökt tycka om deras pizza tortillas. Men nej, jag är ledsen jag är verkligen en Old El Paso brutta. Sambon hade rester till middag och jag hatar verkligen att laga mat för bara en person, dvs till mig. Så jag funderade på hur det skulle bli om jag gjorde pizza på vanliga tortilla bröd, dessvärre hade jag bara tortillas i frysen (tycker inte om att slänga fullt ätbart mat, så jag fryser in de tortillas som blir över varje gång). Men jag tog fram två bröd, tänkte att de tinar säkert i ugnen om inte annat men dom om min förvåning när de var böjbara redan efter att jag plockat fram ketchup, salami och två sorters ost till fyllning. Expresstining! Grundade med ketchup (som jag vet magen tål), lite svartpeppar nymald över, rev Allerums herrgård och prästost över och avslutade med mini salami skivor. In i ugnen och bakade tills osten smällt. Oj, oj så gott! Sambon blev väldigt nyfiken på den goda doften när han kom från jobbet, och jag kan berätta att de stora tortillas fungerade lika bra om inte bättre. Älskar när man kan improvisera matlagning med små rester från kyl & frys.

Translate »