Kreativitetstorka deluxe. Lyckas inte skriva något vettigt eller ta bra bilder, verkligen helt oinspirerad. Misstänker det beror på minskade energiintaget och ingen Coca Cola Zero. Magen uppskattade inte grönt heller, tar väl lite tid för den att vänja sig vid ändringarna. Så jag tog det lite försiktigt med maten, skulle bara laga middag åt mig men tänkte mig inte för och rörde ihop en hel sats av engelska crumpets receptet (receptlänk).

Borde gjort pannkakor men tanken på ägg.. Ibland klarar jag bara inte äta ägginnehållande saker och inte bara på grund av allergi.

In english: I’m having a period of zero inspiration to be creative. Can’t manage to write och take any interesting pictures, really just bleh. I suspect it can be because of the scaled down energy intake and the cut out of Coca Cola Zero. My tummy is a bit angry with me also, didn’t appreciate all the green stuff. Guess it will take some time to get used to all the changes. So I was a bit carefull when making food, was only meant to make dinner for me. But I didn’t really think and just made a batch of the crumpet recipe.

Should have made pancakes but the thougt of eggs.. Sometimes I just can’t handle baking/food with eggs in it and not just because of my allergies.

Smet till Engelska crumpets tillagade i plättjärnet crumplätts

Engelska crumpets tillagade i plättjärnet crumplätts

Men jag la mycket kärlek i smettillverkningen och första gången har jag lyckats ordentligt, fick dom där härliga hålen som går rakt igenom!! Skulle låtit smeten jäsa någon timme till, men hade inte tålamod att vänta så stekte dom små rackarna på plättjärnet och gjorde dom väldigt tunna. Har ni sett min specialare med skeden genom öglan på mitt dl mått? Perfekt sätt att minimera kladd och dl måttet försvinner inte ner i smeten mellan varven. Ett annat litet tips är att när jag steker pannkakor, crumpets etc så smälter jag smöret och använder pensel. Då går det mycket mindre smör åt än om jag kör på kallt hårt smör. Skulle kunna använda olja men de blir inte samma smak.

In english: I did put a lot of love into the batch making and for the first time I have succeed properly, I got holes straight through the crumpets!! I should have left it resting for another hour, but I didn’t have the patience so I fried them on my plätt iron and made them very thin. Just the way I like them.

Engelska crumpets tillagade i plättjärnet crumplätts

Ett fat med färdigstekta små crumpets eller jag kanske ska kalla dom crumplätts (crumpets + plättar) eftersom de är så tunna? Två högar försvann i magen med lite gott iste, sen fanns det över till sambon både kvällsfika & frukost.. Men han lyxar och kör SYLT på sina!

Frukost & kvällsmat bestod av LCD shakes. Spännande värre, men det är bara att gilla läget 😉 Sambon gör samma sak, skönt ha någon som peppar och hjälper en på hemmaplan.

In english: A plate with freshly fried crumpets. Two stacks filled the gap in my tummy, served with some istea. Was enough leftovers for my fiances evening & breakfast meals.. But he’s cheating a bit and has yam on them!

For breakfast and eveningmeal I drank LCD (lowcalorydiet) shakes. Very exciting (irony), but it’s just the way it is right now. My fiance is stuck on the same diet, nice to have someone to help me and motivate me.

Nageldekorationer från Gekås Ullared

Har kört lite naturella naglar ett tag, de är nyttigt för dom att ”andas”/vila eller vad man nu vill kalla det. Men blev inspirerad efter att jag såg bilder från min kompis Gekås (Ullareds) shopping, nageldekorationerna hon köpte åt sin syster har jag också köpt för några år sen! Så pillade dit små blommor och fjärilar och la på ett transparent lack över. Sommar sött!

In english: Been having unpainted nails for a while, letting them breath/rest for a bit. But I got inspired after seing a photo from my friends shopping, she bought naildecorations for her sister and I remembered I bought the same a few years ago! So I pimped my nails with flowers and butterflies and a coat of transparent nailpoilsh over. Summer cute!

Translate »