Onsdag

Kycklingfile fylld med allerums prästost, invirad i torkad skinka, serverad med färsk pasta och café de pari sås

Onsdagsmiddag (istället för tisdags) kycklingfile fylld med allerums prästost (skar ett snitt i filén och fyllde), invirad i torkad skinka, serverad med färsk pasta och café de paris sås. Bytte ut baconet vi brukar ha runt till en torkad god skinka jag hittade i matburiken. Stekte först kycklingen nästan klar (med osten i sig) före jag virade in filérna i skinkskivorna (som trillade sönder för mig lite grand). Rev över lite ost några minuter före servering, maken bad mig om det (vi brukar aldrig göra det annars). Men jag bor med en ostoholic, jag har träffat min överman på ostätande fronten (vem trodde det ens var möjligt?).

Det här var en av första rätterna jag och maken lagade tillsammans, går fort och är inte så svårt. Och det kanske låter som en udda kombination, men det är fantastiskt gott med sältan, den krämiga osten, det krispiga etc.

In English. For Wednesday dinner I made us chicken fillets filled with allerums priest cheese (I cut the fillets up so and filled them) in dried ham, served with fresh pasta and cafe de paris sauce. I exchanged the bacon we usually use for a nice dry ham I found at my local grocery store. First I fried the cheese filled chicken almost done in the pan, before I added the ham (they sort of fell apart when I did it). I topped it off with some cheese a few minutes before servering, my husband begged me for it (we never usually do it). Who know I’d find someone who’s even more in to cheese then I’m?

This was by the way one of the first dishes we made together, it goes fast and is easy. And It might sound like a weird combination but it’s actually very good with the saltiness and crispness from the ham, the creamy cheese and so on.

10 dagar godisfria

Tro det eller inte men vi passerade 10 dagar som godisfria i ondags.

Belive it or not but we passed our 10th day as candy free this Wednesday.

About

No Comments

Leave a Comment