Köket har fått en ny hylla från Ikea serien Omar

Hyllan Omar från Ikea (en av deras förvaringsserier) har fått flytta in i vårt kök, vi kom till den punkten när vi hade så mycket saker som inte hade ett eget hem att något radikalt behövde göras. Den lilla expediten med fyra fack fick flytta ifrån köket så vi kunde organisera upp saker lite bättre.

Nyfikna på innehållet på bilden? Från bottenhyllan hittas bakmaskin, mammas smörgåsjärn, vattenkokaren, potatisskalaren. En gåning upp makens grilljärn, brödrost och vår köksmaskin. Tredje plan mikrovågsugn, ärvd från storebror och lite klumpig men fungerar lika bra nu som för uhm tio(?) år sedan då vi fick den, dolce gusto kaffe maskinen & kapselstället samt frukost musli flingorna. Fjärde hyllan är en ipod högtalare, blandade bakvaror (mandelmjöl, majsmjöl, bovetemjöl, vetemjöl, strösocker, cupcake mixer jag fått). Näst sista hyllan är vår cupcake maskin (bröllops present från Maria & Liam), mina spritdrycker jag har till mat- och bak samt knivar i deras etui. Sista hyllan låda ärvd av svärmor innehållande godistillverkningssaker som är mammas(som jag lånat men inte vågat röra sen jag brände mig så illa för 1½ år sedan), 4 fina glas som ska få bo i ett köksskåp inom kort (bröllopspresent från Anne) de har inte fått plats tidigare (såå mycket saker), samt en tidskriftshållare nerfläckad av bakande fingrar fylld med recept & manualer på de olika köksmaskinerna. Plastburken är lite olika musli barer jag har som mellanmål.

Sedan fotot togs har jag hunnit möblera runt lite till… Måste ha kokböckerna i köket!

Ikea duschdraperi Ingeborg

 

 

Maken tyckte vi skulle matcha nya badrumsmattorna och våra vita nya badlakan (bröllopspresent från syster & familj) med nytt duschdraperi Ingeborg (också från Ikea), mer tyg än duschdraperi men dom vet väl vad dom gör på ikea så det håller säkert utmärkt. Handlade några glödlampor, små ziplock påsar och milkshake vänliga sugrör också när vi ändå var på plats.

Det är lite småjobbigt när man är i väg eller sitter i bilen och får ett ”anfall” av smärta. Gud vad jag längtar efter att det här ska ta slut.. Kan gå timmar mellan anfallen som är hur bra som helst, nästan en hel dag och sen pang.. Bläh. Inte road alls, men det kunde varit värre så jag är tacksam för det.

Nu har vi spenderat varenda krona vi fått i bröllopspresent, välinvesterade pengar skulle jag vilja påstå. Resa till London, uppgraderat sängen & sänggaveln, tavlor till tvrummet, ny förvaring i kök och hall etc. För trött för att komma på allt just nu. Vårt hem börjar bli riktigt ”vi” underbar känsla. Ska bara ha en chans att vara pigg en vecka eller två så kanske man kan våga bjuda hem någon här också..

In English. We decided that it was time we did something about the kitchen situation -so we visited Ikea to buy an Omar shelf (it’s been a personal favorite of mine for x years, I love the industrial look of it). We also bought a new shower curtain for the bathroom, to match the carpets in mint green we got in there. It’s nice with some colours, we had a very beige bathroom for 3 years now.

The new kitchen shelf is very good, swallows a lot of items that usually just stand around in the kitchen. So hopefully it should help me have the kitchen better organised in the future. And everything is easy to reach for me also, gotta love that.

Translate »