H&M+ Maxiklänning 199 sekH&M+ klänning

hmprod (6)

H&M+ klänningH&M+ klänning
H&M+ klänningH&M+ klänning

 

H&M+ klänning

KappAhl XLNT klänning
KappAhl XLNT klänning

Brukar oftast ”fönstershoppa” på utländska sidor, större utbid, oftast snabbare leverans och lägre frakt än svenska online butiker. Plus att det känns roligare att inte kompromissa med sig själv vad det gäller modell och materialval.

Trots att jag egentligen vägrar köpa polyster och akryl plagg utöver alla former av fjädrar och ullgarner, kinkig konsument med allergier och eksem så det går bort automatiskt. Favoritmaterialet är mjuk ekologisk bomull, viskos kan gå bra också. Om vi bortser från att H&M tyvärr stoppar polyester i nästan alla sina plagg (förutom de två knäkorta klänningarna ena randig och andra lila) så har de faktiskt fått till en söt baskollektion. Tummen upp för det!

KappAhl XLNT har dessvärre ganska många tantiga modeller, jag gillar söta tantklänningar men inte så jag liknar min mormor än.. Däremot har de oftast bättre material, de två nedersta klänningarna (från KappAhl XLNT) är i viskos och bomull, samt ganska klassiska i stuket så tummen upp för detta. Gigantisk tumme ner för Lindex som har tre klänningar eller något liknande som alla är gräsliga.

Vilka är era favoriter? Jag överväger starkt den randiga från H&M i viskos, 149 kr för en klänning känns väldigt överkomlig!

In English. Summerdresses from Swedish H&M+ and KappAhl XLNT (the last two), my favorite is the striped short one for 149 sek. I think I’ll have it before the summer is over if I can find it in store cause I’m a bit tired of online shopping costs..

5 thoughts on “Sommarklänningar

  1. Gudrun Sjödén ska man inte glömma bort! Lite dyrare, men mycket bättre kvalitet och generösa, snygga modeller som passar många. Jag är inte mycket för ockrafärgade linnekaftaner, men det finns ofta en hel del lite mindre grälla plagg också. Jag köpte en jättesnygg, randig sommarklänning i ekologisk bomull.
    http://www.gudrunsjoden.com/se/2014_summer/category/den-urbana-tradgarden/randig-klanning-i-ekobomull-42704_4231_00006
    Går upp till 48-50 i storlek (vissa plagg upp till 52-54).

    • Jag har försökt att hitta plagg på Gudrun Sjöden, men tycker det balanserar lite för mycket till tant och känns inte alls jag i modellerna. Lite synd för jag uppskattar verkligen företag som väljer bra val i tyger!! Tusen tack för tipset, ska bläddra igenom sidan ordentligt senare idag, igen vem vet jag har kanske missat några guldkorn 🙂 / mvh Helen

  2. Hej. Var har du hittat den prickiga (andra bilden) och den marinblåa (tredje bilden)?

    • Hej Sara, står i texten att alla kommer från H&M förutom de två sista som är från Kappa 😉 Jag var kanske lite otydlig i formuleringen. De finns på hemsidan under H&M+

Comments are closed.

Translate »