2014-06-25 10.47.32-blogg

2014-06-25 10.47.38-blogg

2014-06-25 13.30.24-blogg

2014-06-25 15.53.27-blogg

Tisdagen var lite av en berg- och dalbana. Efter kontakt med min husläkare och vårdcentral åtskilliga gånger under dagen samt urologen i Ängelholm fick jag beskedet att jag skulle åka till Akuten på onsdag förmiddag. Så vi gjorde det, åkte in så vi var framme lite före tio på förmiddagen.

Väl där blev jag skickad till kirurgakuten, fick lämna urinprov samt tog lite olika blodprov, syresättningen, blodtrycket kollades och lungor (har ont i dom när jag tar djupa andetag). De ställde massa frågor, jag fick svara och berätta. Fick en morfinspruta mot värken den vänlige doktor Torres (nej inte den i Greys Anatomy) insisterade och maken, slocknade nästan på den obekväma britsen.

Var ganska skönt att få hamna i ett mindre rum, som bara delades med två andra patienter i taget. Mina ”grannar” kom och gick medan jag låg och väntade på provsvar etc i cirka fem timme. Väldigt drygt de första timmarna med värk och prover, sedan blev jag väldigt trött av sprutan och hade inte ont alls. Vilken underbart skön känsla att slippa värken.

Läkaren jag fick prata med berättade att jag hade gastritt, magkatarr med finare ord som kunde eventuellt bero på mina tidigare värktabletter. Så jag fick en sjukt äcklig vit sörja i en liten kopp att dricka, tror sköterskan kallade det för ”omeprazol cocktail”. Jag minns inte riktigt vad hon sa den innehöll men tror hon sa Andapsin, Gaviscon, Xylocain och omeprazol för att lindra värken, bedöva mm.

Sen blev jag hemskickad med nya mediciner, så nu har jag spasmofen som huvudsaklig smärtlindring som inte belastar magen alls och omeprazol för magkatarren. Blir nya provtagningar om cirka två veckor och ny röntgen om cirka tre veckor.

Vi köpte pizzor med oss hem från Helsingborg, ingen mat på hela dagen så vart små hungriga. Tog med köttfärssås och det smakade skit, min mat smakade som cocktailen jag drack typ. Så åt bara så jag inte skulle vara vrålhungrig. Sedan blev det tv tittande för resten av kvällen..

In English. Wednesday. My Tuesday was a big roller-coaster, good news, bad news, bad news, not feeling well, talking to doctors, deciding to visit the hospital was the best plan.

So we spent yesterday at the ER, well surgeon ER to be exact. They performed a lot of tests, gave me a morphine shot for the pain and let me rest while they figured out what was wrong. Something was off more then just the kidney stone, apparently I have managed to get gastric catarrh, most likely caused by my painkillers (I do doubt it but had no energy to debate about it, think it’s stress related).

So in the end I got more medications and sent home to rest and wait for followups. Going back for new blood works in two weeks and new x-rays of my kidneys in three weeks. I’m not to happy about that but at least it feels nice to have long hours where I’m pain free.

On our way home we picked up pizzas, main wasn’t to taste but that was more cause I had a omeprazol cocktail an hour before (to calm and ease my tummy ache and acid). And the rest of the evening we spent watching tv shows.

Translate »