Glutenfri stenugnsbakad kalkon pizza

Glutenfria mjölmixer från Semper

osthyvel som river, rivjärns hyvel

Dagens propoints rapport

I fredags blev det nödlösnings middag, stenugns bakad gluten- och laktosfri pizza med kalkon. Helt okej faktiskt, definitivt något jag kommer att göra igen med annan fyllning. Pizzadegen gjorde jag på sempers recept som jag fann på deras hemsida, ska posta det här under morgondagen.

Hela pizza degen gav 22 propoints, för 2 pizzor. En halv pizza var lagom och till nästa gång gör jag fyra bottnar av degen istället. Så 5,5 propoints för själva degen, sedan 4,5 propoints för ost & skinka (tomatpurén jag pensla botten med 0 propoints). Osten rev jag med min rivjärns hyvel (heter dom så?), blir tunna strimlor av osten och det behövs mindre för att täcka pizzan. Sjukt smart när man vill vara försiktig med fett pga bråkande mage.

Friday.  I didn’t plan ahead so I ended up doing a last minute solution for my dinner, a stoneoven baked gluten free pizza with turkey on top. Not bad at all, only head that gluten free pizzas are horrible but this tasted almost like the real deal. The dough I made after a recipe from Sempers homepage, I’ll post it tomorrow.

The whole pizza dough gave an total of 22 propoints, for two large pizzas. Half of it was enough, so I think I’ll make four smaller pizzas out of it next time. So 5,5 propoints for the dough, 4,5 points for thin layer of chese and the turkey (used tomatopuree with peppar, salt and some water as tomato sauce = 0 pp).

To get the cheese really spread out and still thin I used the special cheese slicer as seen on the borrowed picture above, for next time I’ll slice up the meat or lay it on top at end. Got a bit dry in the edges. I’ll definitely bake this again.

Translate »