Helg #middag #dagensmiddag #80tal #svenskfågel #kronfågel

image

Käkade kyckling både lördag och söndag, kyckling är verkligen det bästa jag vet..

I lördags gjorde jag Flygande Jacob på en färsk kyckling jag grillade i ugnen tidigare på dagen. En stekpåse + generöst med Santa Maria grill olja vitlök, 80 minuter i ugnen på x grader.

Jag har aldrig ätit en saftigare kyckling, godaste Flygande Jacob i både min och makens mathistorik. Blev nästan ”Pulled chicken” så som köttet trillade isär när jag plockade de nygrillade fågelköttet.

Jag avstod baconet men provade lite jordnötter till middagen, kan konstatera att de är på min ej att äta lista. Tål verkligen inte balj/ärtväxter som jordnötter räknas in under. Det är ingen nöt även om man kan tro det.

Maken snodde rester till söndags mat och jag fick kycklingbitar med dippsåser, gott det med.

Vad är er favorit kycklingrätt? Jag har lite svårt bestämma mig, brum sås och kyckling är SÅ gott men Flygande Jacob är verkligen lika gott, kyckling på spett med jordnötssås också fast på ett annat sätt.. Svår fråga!

2 thoughts on “Helg #middag #dagensmiddag #80tal #svenskfågel #kronfågel

  1. Flygande Jacob var längesedan jag åt, men oj va gott! Jag älskar hel kyckling i lergryta. Det kan man variera massor och mums va gott det blir!

    • Välkommen tillbaka till bloggvärlden 😉 Ja kyckling är verkligen tokgott, behöver hitta en nyttigare version på flygande Jacob dock.. hihi

Comments are closed.

Translate »