Älskar långkok #långkok #storkok #middag #pulledpork #svensktkött #dragetkött #mauilicious

hemkokt pulled pork

hemkokt pulled pork

I tolv timmar puttrade det i pannan med kött, röd lök, vatten och hemkokt barbecue sås. Och så blev det också något utöver det vanliga årets första pulled pork. Före puttrandet så tärnade och stekte jag ytterfilén till fin färg tillsammans med löken, välstekta kuber på 3×3 cm. Bästa sättet att få god smak på är bra grundarbete 😉

Brukar ni köpa färdiga pulled pork produkter från affären eller göra själv? Jag gjorde på närmre 2 kg, blev middag, lunchlåda och åkte in i frysen med (som räcker till 2 personers middag x2). Ica Maxi har 59 kr/kg för svensk ytterfilé (finare namn på hel kotlettrad utan ben), som personligen är mitt favoritkött till pulled pork.

Jag improviserade friskt vid tillagningen men här är receptet;

  • 2 kg ytterfilé tärnad i 3×3 cm stora bitar
  • 2 uppskurna röd lökar (ta mer om ni gillar /tål lök)
  • 4 + 1 dl bbq sås av valfri sort (jag föredrar vår egna ej rökiga)
  • 1 – 1,5 liter vatten
  • Smör till stekningen
  • Salt, peppar

Steker röd löken i smör först, tar upp löken och steker köttet i omgångar rejält gyllene. Sedan åker kött och lök ner i panna (som jag har lock till och tål ugnen), krydda med salt & svartpeppar. Häll över 4 dl av bbq såsen, täck köttet med vatten och rör runt lite så allt blandar sig. Ställ in i ugnen på ca 150 grader i tolv timmar. Före servering tar jag sista dl bbq sås och trycker sönder köttet, rör ihop och låter ev stå på värmen på spisen om det blir för kladdigt.

Passar bra som fyllning i tortilla, taco bröd. I hamburgarbröd, till potatisrätter osv.

Translate »