Lördags underhållning #helg # grillat #odensemarcipan #pyssel

image

I lördags gjorde jag sex grillspett, fyra med olika sorters korv och två med kyckling. Det grillades även lök, majs, tomater, karré och kotletter serverade med potatisgratäng.

Grillspetten penslade med den hemkokta bbq såsen, galet gott. Åt dock inte ett helt grillspett själv, de blev gigantiskta men hade inte fler att dela upp kycklingen på. Får helt klart köpa fler metallgrillspett när jag är i en affär med rimligt pris för dom. Lättare hantera med öglan i ena änden och de går bra att grilla även om man råkar glömma lägga dom i blöt.

image

Efter maten hade vi kul med Odense figurmarsipan (de jag fick från Buzzador kampanjen), jag syster & systerdotter. Mamma hade snällt bakat princesstårta på beställning 😉 Så syster gjorde blad..

image

systerdotter blommor och fågel..

image

och jag några blommor till och en katt. Som vi sedan satte på mammas (laktosfria så klart) tårta med ananas fyllning. En av de finaste tårtor jag sett och riktigt god. En riktigt bra nationaldag.

Translate »