Annorlunda bröllopstårta

image

image

image

Det har bloggats hur mycket som helst kring prinsbröllopet som var i helgen, jag hade inte tänkt skriva något alls.. Men var bara tvungen reflektera över deras väldigt annorlunda bröllopstårta. Systrarnas tårtor kan du läsa om här (länk), men ingen traditionell prinsesstårta för någon av syskonen blev det alltså.

Bröllopstårtan bestod egentligen av 15 tårtor, placerade på en elegant spiralformad ställning, som i sig symboliserade den evigt spirande kärleken. Varje tårta var prydd med ett vackert garnityr av spunnet socker som lyste med hjälp av en elinstallation. Och högst upp tronade en kungakrona av karamell i guld och blått.

Det jag först trodde var fondant runt tårtorna visade sig vara ett yttre av blank vit choklad. Aldrig sett något liknande tidigare, har ni? Undrar hur det smakar, smakar det vit choklad eller  mjölk choklad färgad vit (misstänker vit för hur lätt vore det färga mörkare choklad helt vit?).

Det fanns många olika fyllningar i tårtan, anar beslutsångest 😉 Bland lagerna kunde man hitta rabarberbavaroise (en slags rabarberkräm), pistasch- och youghurtmousse, hallon-och rabarbergelé, pistaschjaconde och jordgubbspannacotta. Samt ett väldigt udda val, knastrande godis, ni vet de där man åt när man var liten..

Inte helt såld på kombinationen (det kanske var supergott) men jag är personligen inte så förtjust i mousse, krämer eller pannacotta. Något med konsistensen och sötman som växer i munnen, not my cup of tea. Däremot tyckte jag blomsterdekorationerna i socker på tårtorna är helt fantastiska. Vilket underbart hantverk, tänk den som kunnat sånt!

Vår budget tårta känns lite avslagen efter att ha tittat på tårtbilderna, men vi älskade den och det är de viktigaste – att den som ska ha det gillar det 😉 Bild på vår bröllopstårta som är ”köpe” kan ni hitta här helenholmberg.se, Tänk att det är 1½ år sedan vi gifte oss på söndag, svårt fatta att tiden gått så fort!!

Tårtbilder lånade från konditor landslaget

2 thoughts on “Annorlunda bröllopstårta

  1. Tycker att fyllningen gör att det set mer ut som smörgåstårta, div majonäsblandingar med: underst marinerade tomater, mellan avocado och överst rökt kött. Känns som ”extra allt” – mer av pizzeria än finkrog

Comments are closed.

Translate »