Fredag och Stockholmare

image

I fredags sken solen från klar blå himmel, det var riktigt varmt och jag hade tomt på planeringen. Så letade mig in till Stockholms T-central, för ett besök i en av mina favorit städer. Doften och ljuden nere i tunnelbanan gör mig alltid så nostalgisk, så många barndomsminne!

image

Från t-centralen över ”plattan” och ut i friheten (det känns ganska fort instängt nere i tunnelbanegångarna), känna storstadsbruset och iakta alla människor runtomkring.

image
Vandrade runt i city, passade på att göra ett kort besök på Victoria’s Secret för första gången. Blev inte långvarig alls, irriterande med tre biträde som inom loppet av fem minuter alla förklarat hur butiken är organiserad . Som om det är svårt att hitta i så liten lokal (jag är ironisk nu). Kollisionen av alla dofter och ett par ögon som direkt började tåras gjorde inte saken bättre. Men nu har jag varit där, kan pricka av det på att göra listan.

image
Halvt blind letade jag mig bort till Kungsträdgården, en bänk, torkade ögon, ögondroppar, torkade igen och en lång vila för ögonen. Njöt av solen, värmen, vackra vyer och till slut kändes ögonen stabilare så lite ansiktskräm runt näsa och under ögonen.
image
Blev en improviserad lunchdate med min vän Kalle jag inte sett på ett par år, pizza hut är vår grej så fick bli det även denna gång. En forrest utan svamp som satt perfekt efter tre timmars promenader.

Före lunchen kunde jag inte motstå kika in på delvis ombyggda Åhlens, älskar deras muji avdelning, som blivit ännu större (kändes så). Massor av smarta förvaringar och organiserings produkter, även en del pennor, block mm.

image

Efter lunch blev det en promenad söderut, förbi riksdagshuset och in i gamla stan.

image
Vet inte om ni känner till Dunkin Donuts, men det är en amerikansk kedja som säljer olika munkar. Fick order av maken att provsmaka, så blev en fika på deras Gallerian fik.

Kan troligen vara en av de mest intetsägande bakverk jag smakat, en munk som i sig inte smakade något och ovanpå en jordgubbsglasyr som var sjukt söt och artificiell i smaken. Vilken nitlott, har svårt att förstå hysterin kring denna kedja.

image
På kvällen när jag var åter hos min bror & syskonbarn bjöds jag däremot på något helt annat än intetsägande munkar. Fick avnjuta en fantastiskt god rådjurssadel med sås och potatisgratäng till middag, tillagad av bror. Oj oj oj alltså! Såsen.. Köttet! Tror minsann att jag fått en ny favoriträtt.

Ett perfekt sätt att avsluta en kanon fin dag då jag hunnit med att träffa två av mina Sthlms vänner var en mysig tv familjekväll.

2 thoughts on “Fredag och Stockholmare

  1. Det låter verkligen som att du har haft det jättehärligt i Stockholm! 🙂 Börjar redan längta tills när jag ska dit med klassen i november! <3

Comments are closed.

Translate »