laktosfri kalopsgryta

Höstväder inbjuder till grytor, slottstek, kalops och fläskfilé gryta är några av mina personliga favoriter. Gillar verkligen de klassiska smakerna från barndomen.

Igår blev det kalops eftersom Ica hade bra pris på grytbitar, ett riktigt stort långkok som räckt till två middagar och lunchlåda. Fick en fråga om recept på ”min” kalops men jag improviserar bara numera när jag gör det, skillnaden på min och vanlig kalops är att jag satsar på sås och inte sky. Är inte så jätte förtjust i sky av något slag, så före jag serverar tillsätter jag en deciliter laktosfri grädde och reder av med maizena. Magiskt gott!

Kryddningen är klassisk, hela vit och svartpeppar korn, lagerblad, salt och gul lök med en liten gnutta vitlök och buljontärning.

image

Hittade en ny smak på Sweet Baby Ray’s barbecuesås med honung på City Gross igår, ser framemot att provsmaka den snart. Ska bara fundera ut vad jag ska laga med den..

Translate »