Min första svenska KFC middag

VIP Event för KFC Sverige, Malmö Lockarp

Maken lyckades få gå tidigare från jobb, så det blev KFC VIP Event för oss! Tyvärr var stackars mamma fast hemma som barnvakt, så blev bara vi två. Jag får bjuda med mamma på en shoppingtripp till Emporia och avsluta med kyckling på KFC någon gång i framtiden.

Väl framme i Lockarp välkomnades vi av trevlig personal och bjöds på bubbel och choklad, första gången jag blivit serverad detta på snabbmats ställe men kan helt klart vänja mig vid det.  😀

wpid-20151125_162326-picsay.jpg

Eftersom vi var rejält hungriga så beställde vi mat fort när vi kommit dit, menyn var begränsad under eventet men det var inte svårt hitta något som passade oss båda. Maken älskar kryddstarkt så han provade KFC Hot Wings med majskolv & smör som tillbehör. Filet bites föll mig mer i smaken (fixar inte stark mat) med pommes & curry sås.

Vi fick vår beställning på under en minut och bäst av allt den var gratis! Det var många inbjudna gäster men vi lyckades hitta en avskild fönsterplats, sedan blev det provsmakning. Först ut pommesen, de var bleka men krispiga och helt okej (jämföra med McDonalds).

Valde att prova både curry & bbq såsen eftersom jag inte kunde välja, jag tyckte bbq såsen var lite för skarp (maken gillade den) men curry såsen. Alltså curry såsen. Herregud! Så jäkla god så jag ville tömma deras lager och ta med mig hem! Självklart tömde jag inte lagret, tror inte det hade varit okej men jag ville.

Sedan provade jag mina Filet bites, när man är vand vid kycklingbitar från McDonalds / de man gör själv från Kronfågel MAX sortimentet så var det lite av en chock. Tror ärligt talat inte jag någonsin ätit så mör kycklingfilé, det fantastiska goda krispiga yttre och bitarna av kycklingfilé. Oj oj oj. Lägg nu till curry sås till dessa små mumsbitar och jag var i himmelriket.

Hot Wingsen var med samma mörhet, saftighet och panering som Filet bitesen men kryddningen var så stark så jag blev förvånad över bristen på rök från munnen på grund av elden där inne. Jag tror original kryddningen är mer min nivå.  🙄

Är helt knäckt. Min konsumtion av ordinära kycklingbitar är förstörd för gott, får väl helt enkelt lära mig göra panerade filé bitar själv (det är en timme till KFC från oss). Kan inte sluta tänka på den där curry såsen och de små filet bitesen.  🙄

 

wpid-20151125_165514-picsay.jpg

wpid-20151125_170237-picsay.jpg

Under maten berättades det lite om KFC Sverige, la inte riktigt allt på minnet för jag ville inte skriva på telefonen med super kyckling kladdiga fingrar. Men av vad jag minns så öppnas nästa KFC i centrala Malmö under 2016 och planen är att öppna upp 5-6 KFC restauranger runt om i Sverige. Och något som fastnade extra mycket är att de berättade att all kyckling paneras på plats i restaurangen, undrar om man kan göra studiebesök så man lär sig?

Vi var väldigt nöjda med vårt besök, resten av vår onsdag får ni höra mer om senare.

Translate »