Paul Hollywoods crumpets

image

Min vän Andy introducerade mig för fenomenet Crumpets för några år sedan nu, det var kärlek vid första tuggan. Han är så snäll så han har gett mig en uppsättning crumpetsringar!

Idag bjuder jag på Paul Hollywoods Crumpets recept som utan tvekan är det godaste jag provat. Detta är fritt översatt och tolkat från BBC Food . Det kan vara svårt hitta crumpets ringar i Sverige men det finns på ebay & amazon, det går även att ta rena gamla konservburkar som du klipper ner så de är ca 2 cm höga.

Paul Hollywoods Crumpets recept
Ca 20 stycken

175g glutenrikt vetemjöl (lite finare mjöl)
175g vanligt vetemjöl
1 paket torrjäst (12 g)
1 tsk strösocker
350ml varm mjölk
+
150-200ml varmt vatten
½ tsk bikarbonat
1 tsk salt

Gör så här
Blanda mjöl och torrjäst. Lös upp sockret i varm mjölk, rör sedan ner i jäst & mjölet. Bearbeta ca 4-5 minuter, jag använde hushållsmaskinen med degkrok för att få in mycket luft.

Låt sedan jäsa minst 20 minuter men gärna en timme.

Lös upp salt och bikarbonat i varmt vatten, rör sedan ner 1,5-2 dl i degen. Smeten är bra när den påminner om mjukt vispad grädde. Låt jäsa 20 minuter till.

Smörj runda 2 cm höga metallringar och värm ett platt stekjärn (mitt tefal pannkaksjärn är perfekt). Stek crumpetsen på medel värme i smör, fyll formen ca 1,5 – 2 cm upp.

Jag vänder mina crumpets när ytan stelnat, ca 3-4 minuter på var sida. Men tid beror på mängd smet, hur varmt järnet är och hur mycket färg du vill ha.

Ät omedelbart med lite smör eller värm i brödrosten vid servering.

Translate »