Kycklinggratäng med currysmak

Jag älskar kyckling, jag älskar gratänger och jag älskar curry så det här är ett perfekt recept för mig som kommer bli lagat många gånger. Lättlagar och super smarrigt, kan tyvärr inte ta beröm för receptet som jag hittade på Jennys Matblogg (receptkälla).

Sedan provlagningen för ca 2 veckor sedan har jag justerat lite i receptet vid andra tillagningen, bäst av allt det blir middag till två dagar för oss! Dag två byter jag ut ris mot pasta. Här kommer min tolkning av kycklinggratäng med currysmak.

image

image

Kycklinggratäng 4 portioner

1 grillad kyckling
4 dl creme fraiche
3,3 dl grädde (laktosfrigrädde kommer i denna storlek)
2 msk med gul curry ( finns i kryddhyllan)
4 msk med konc. kycklingfond
1 msk med chilisås (Heinz)
1 dl riven god ost

Så här gör jag

Förvärm ugnen till 225 grader, lägg kycklingköttet (pilla loss allt från din grillade) i en ugnsfast form. Blanda grädde, creme fraiche, fond, chilisås och curry, häll över kycklingen i formen. Strö slutligen ost över formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter (du vill få fin färg, inte lika mörk som min är på bilden).

Serveras med ris/pasta och grönsaker efter smak.

Translate »