ESC2016 min fem i topp

bildkälla eurovisionary

Måste så klart kommentera Esc2016 som den nörd jag är.. Självklart vann inte rätt låt – och nej Sverige var inte min favorit. Jag hade fem låtar jag höll på varav Australien var storfavoriten som låg några snäpp över övriga fyra. Och för er som totalt missat medvetet / omedvetet Esc2016 så bifogar jag generöst nog youtubeklipp med mina fem favoriter.

Lettland’s bidrag gör mig gladast i unplugged versionen, Justs med låten Heartbeat

Låttitteln Sound of Silence fick mig att tänka på Simon & Garfunkel, men Dami Im’s version låter inte något som dess namne! Så jäkla bra och jag tycker det är genuint tråkigt att inte Australien fick vinna. På riktigt. Jag blev sur och stängde av programmet.

Bulgariens scenshow gjorde mig smått avskräckt men när jag blundade och bara lyssnade så gillade jag låten riktigt mycket, politiska budskap eller inte – Poli Genovas  If love was a crime är bra.

För första gången någonsin i ESC har jag fastnat för en låt från Frankrike! Låten påminner om Robin Stjernbergs låt You (melodifestivalen 2013) så bli inte förvånad om det låter bekant när ni lyssnar på Amir’s låt J’ai cherché.

Belgiens bidrag What’s the pressure (Laura Tesoro) älskar jag på grund av Queen ”beaten” . Ni som inte riktigt förstår vad jag menar… Klicka igång Queen klippet nedan 😉

Och några favoritklipp från semi- och finalen;

Translate »