Tvåårskalas för familjens yngsta manliga medlem

handgjorda marsipanbilar av figur marsipan från odense

laktosfri gräddtårta med ananas och vaniljfyllning och laktosfri choklad överst med marsipan bilar

glatt födelsedagsbarn med laktosfri gräddtårta och duplo tåg

I lördags eftermiddag var det dags för min lilla brorson Hannes andra födelsedag (bilder från första hittar ni här – länk), tänk så fort det här året har gått!

Självklart måste en så stor dag firas med laktosfri gräddtårta, smaksatt med favoriten ananas och vanilj. Och överst två marsipanbilar jag gjort själv, första gången jag provar göra bilar så var inte allt för hårda i era omdömen nu.

Lillkillen tyckte om bilarna så mycket så han blev arg på oss när han inte fick leka med dom, det känns som ett rätt bra omdöme ändå – eftersom det var HANS tårta. 🙂

Efter tårta och blåsa ut ljus blev det så klart paket!! Det var helt fantastiskt underbart att se på när han öppnade klappar, som ett proffs som aldrig gjort annat. Som den pedagogiska faster jag är var det ganska självklart att hitta på något som stimulerar både kreativitet, lek och inlärning.

För mig står LEGO och Duplo högt i kurs, för de uppfyller alla de kraven och är bra för finmotoriken! Ett siffertåg (länk) och olika djur fick han, maken hade föredragit superhjältar och Star Wars men han får nog bli lite äldre för sånt..

svensk fågel i form av marinerad kycklingfile och svensk färskpotatis

Efter några timmars lek och stoj med födelsedagsbarnet åkte nya grillen fram, vi grillade kycklingfilé och avnjöt årets första Svenska färskpotatis. Mmmmm… ÄLSKAR färskpotatis! Gör inte ni?

Translate »