Provlagat indisk kyckling korma med lite hjälp

Santa Maria Indian bread naan bread och Kyckling korma sås

Santa Maria Indian bread naan bread och Kyckling korma sås

Energin börjar så sakta återvända till mig (äntligen), augusti var verkligen en tålamodsprövande månad. Hunnit med förkylning, hosta, snuva, många huvudvärker, munsår, öroninflammation (tokont i öronen i perioder och usel hörsel), smärtsam mens och slutligen en sväng maginfluensa. Så inte undra på att jag sover 8-12 timmar när jag väl somnar för tillfället.

I onsdagskväll (efter maken slutat jobba) gick jag ut genom ytterdörren för första gången sedan i lördags (mer om lördag i separatinlägg). Fem paketavier lockade och man blir lätt lite tokig på att vara bara hemma efter nästan en månad av det. Så vi handlade lite snabbt också, för jag har varit så sugen på Indisk kyckling korma sedan vi kom hem från England.

Dock fanns inte energin att tillaga det från grunden, så chansade på Santa Marias färdiga korma kycklingsås och deras naanbröd vitlök. Det luktade liknande rätten vi ätit när vi besökte vår vän Andy, men när det var dags för provsmakning blev besvikelsen stor. Jag förstod redan innan att det inte skulle kunna smaka exakt som det vi ätit, men det här var jättestarkt och då var såsen ändå märkt som mild. Vill inte veta hur såsen smakat om de släppt en som var stark, jag åt inte ens upp min lilla smakportion för det var för starkt (vi pratar det bränner i munnen upplevelse).

Kyckling korma är som en svensk kalops, det finns många recept och variationer men när maken påpekar att de kan nog inte ha smakat en riktig korma så är det svårt att inte skratta åt eländet. Min middag bestod av vitlöksbrödet som smakade väldigt mycket mer fänkål än vitlök, alla prickar ni ser på brödet är fänkål. Som tur är uppskattar jag fänkål, lakritstonen men maken var inte så glad och det är lite knepigt smaksätta ett bröd med mer örter än vitlök. Förlåt Santa Maria, men tanken är god men det här blev bara fyra tummar ner från hela hushållet.

Om jag köper hem kormasåsen igen (eller om ni har en hemma) skulle jag blandat ut den med kokosmjölk och låta det puttra ihop tills såsen är krämig. Då skulle det nog bli mildare och få lite sötma från kokosnöten, så det smakar som den jag provsmakat och blivit kär i. Får väl fortsätta googla recept, men det finns så många olika versioner och jag vill ha fatt i ett recept utan tomat och med kokosmjölken. Så har ni tips, länka gärna i kommentarsrutan på inlägget!

Translate »