Bullfrossa och bakterpi samt provbakning av två nya recept 

I torsdags spenderade jag delar av dagen i köket, det var stormvarning utfärdad så vi tänkte ha bullfrossa och filmkväll.

Det blev två nya recept, ena fann jag på jästpaketet(!) och andra har jag smygbakat med färdig deg tidigare (Ica säljer färdig bulldeg på rulle). Men med Manitoba Cream mjöl från Ramlösa Karn med extra jäskraft så blev bullarna en helt ny upplevelse, jag har provat mjölet i andra bakverk men har då inte arbetat degen länge nog för att bygga upp glutenet.

Den här gången körde jag båda degarna (inte samtidigt 😀 ) i min hushållsmaskinsdegblandare LÄNGE, vi pratar minst 10 minuter med maskin. Och både frukostbullarna och de klistriga bullarna (översatte receptnamnet till svenska för skojs skull) jäste något helt galet!!

Jag fick flytta ner mina stickybuns till botten av ugnen (galler under) för att inte de skulle bli helt brända ovanpå. Super nöjd med båda baken och båda hamnar i min bloggrecept databank väldigt snabbt för snabb åtkomst, för mig och för er.

Det blev inte så mycket storm för oss här som utlovats, både en lättnad och en besvikelse (jag älskar naturkrafter). Men vi hade en trevlig kväll med bullar och filmkväll i soffan ändå.

Translate »