Husmanskost och invigning av min nya Le Creuset form

Hemlagade klassiska köttbullar av svensk nötfärs med sås lingon och jasminris

Hemlagade klassiska köttbullar i min nya lilla svarta Le Creuset ugnsform

Trots att jag kom hem sent igår efter en väldigt sen impulsiv shoppingrunda i Hyllinge med föräldrarna så slängde jag ihop lyxig fredagsmiddag åt mig och maken. Hade tidigare i veckan fyndat billig svensk nötfärs (i vårt hushåll försöker vi stödja Svenska bönder) som jag gjorde köttbullar av efter mammas recept fast med min kryddning  (lite vitlök & lök i). 

Medan jasminriset (fuskar med boil-in-bag från uncle Bens för tillfället) kokade klart och mina fina köttbullar vilade i min nya tjusiga Le Creuset ugnsform (den jag fick gratis från Yougov-panelen) så rörde jag ihop sås. Buljong, grädde, mjölk och vispa ihop tills det småputtra i pannan då åkte maizena i och jag rörde en minut till. Sen smakade jag av och använde lingonsylt som sötma, colorit soya för brunare färg och lite salt. 

Sedan avnjöt vi godaste köttbullarna på länge, inga köttbullar slår hemlagade (möjligen mammas men så är det för alla?). 

Vi har lite tv-serie och film torka så har ni tips lämna gärna en kommentar på inlägget!

Translate »