Äntligen min första bak & chokladfestival

Detta inlägg är i samarbete med Secret Escapes och innehåller värvningslänk. 


Sedan åtskilliga år har jag drömt om att besöka Stockholms choklad- och bakfestival/mässa, om det inte framgår av min blogg älskar jag att baka och choklad (fast älska choklad gör väl alla?). Så jag har trånat efter att gå på mässan i flera år, det har dock inte blivit av med ett besök tidigare.

Men i år har jag lagt ner energi på att få ihop pengar till resa, boende etc så jag kan faktiskt gå! Och jag är så jäkla glad och spänd av förväntan på vad Sveriges största mässa på ämnet har att erbjuda. Ser framemot mycket inspiration, kanske lite julkänsla med? Och en och annan provsmakning och lite inköp med.

Mässan pågår 12-15 oktober, ni kan läsa mer på hemsidan (länk) men jag åker upp redan på onsdag eftermiddag. Parallellt med mässan är det Underbara barn samt hem & villa mässorna, om jag hinner så kommer jag nog kika in på dem. Beror på hur stor första mässan är (svårt få en uppfattning från bara hemsidan) och tiden har en tendens till att gå väldigt fort när man går och tittar på roliga bak & godsaker.  😀 

Utöver mässa blir det även lite tid att se Stockholm, vänner och familj, spenderar halva resan boende hos min storebror & syskonbarn. Andra halvan inne på Östermalm på Elite Arcadia
hotell, Östermalm är ett ganska outforskat område för mig i Stockholm (så lämna gärna tips i kommentarsrutan). Något som jag måste hinna med är nyöppnade Mr Cake, Roy Fares & Mattias Ljungbergs amerikanskinspirerade café (länk)..

Är även nyfiken på både historiska- och armemuseet som finns där, besöket på Imperial War Museum i London gav mersmak. Här har jag bloggat om mitt besök på IWM under vår Englandsresa (länk). Det finns en risk att jag inte hinner med att blogga för jag prioriterar ”nuet” över bloggen men det blir desto mer på mitt instagramkonto, så följa mig gärna där (länk).

Som ni vet tycker jag om att vara ekonomisk, men pengarna räcker till mer om man är lite smart. Så när jag bokade tågresa till Stockholm använde jag självklart rabattkod (från mailutskick till medlemmar) och kom undan med 637 kronor tur- och retur för tågbiljetterna. Och boende brukar jag oftast besöka Secret Escape (länk *) för att se vad de har att erbjuda, hotellrum är ganska dyrt i Stockholm (överallt i ärlighetens namn) men här kan man hitta rum från 750 kronor i Stockholm.

* Använder ni min länk ovan så får ni 150 kronor i krediter att använda på er första bokning via Secret Escapes hemsida, som tack får jag 250 kronor att använda till bokningar. 

Translate »