Bak & Chokladfestivalen 2017 i bilder 

Bilder från bak och Chokladfestivalen 2017 i Älvsjö

12 oktober besökte jag Bak & Chokladfestivalen i Älvsjö med min kompis Ulf, eftersom jag var inbjuden i egenskap av influenser blev det en och annan bild och provsmakning..

Ni som följer mig på instagram har redan sett alla bilderna i detta inlägg, det finns fler bilder men har inte bestämt mig för om jag ska blogga dem eller bara lägga upp på facebook i ett album och länka i inlägget/på bloggen. Jag hade hoppats på att blogga tidigare men Stockholmsresan slutade med hemresa en dag tidigare för jag var krasslig och sedan har jag försökt komma ikapp med allt här hemma. Det är verkligen för få timmar på dygnet ibland för att hinna med 2 bloggar, ett hushåll och att vara mig.

Men bättre sent än aldrig! Så här kommer bilderna i oordning, för jag instagrammade dem så..

Skyller på att jag var lite hängig och energin förbrukades åt att orka med mässan och att vara social. Men mässan var helt magisk och av favoritsakerna jag upptäckte var en glassbar med Hawaiianska glassbakelser. Det såg så gott ut efter all choklad, marsipana & annat vi provat så jag köpte en påse för att provsmaka med min vän.

Jag provade hallon med vit choklad, passionfrukt och en salt karamell och kan helt ärligt inte välja en favorit. Skalet runt den goda glassen påminde lite om godis, svårt förklara men det var så gott tillsammans! Riktigt uppfriskande med fruktsmakerna, enligt deras hemsida (länk) ska de finnas att hitta lite runt om i land så hoppas kunna bjuda maken på en provsmakning med nån gång.

I Fina Tårtans monter hittade vi häftiga döskallar och söta änglar bland en massa annat skoj för alla kreativa tårtbakare. Jag är inte så kreativ utan mer rustik så det blev faktiskt ingen shopping för mig, men blir ni sugna har den en nätbutik (länk).

En utställare som stack ut var Hyr en chokladfontän montern (länk), så häftigt och kul kalas grej. Min vän bjöd mig på en provsmakning av apelsinchokladen, finns ett litet filmklipp på min instagram från det. Är inte så svag för apelsinchoklad men var kul att prova!

https://www.instagram.com/p/BaJ1YM5g2PF/?taken-by=helenholmberg

 

 

Här kikade vi i Gränna Choklads monter (länk), ångrar så att jag inte köpte ett rör man fick själv fylla med olika praliner..  Men det är lätt att vara efterklok och just då var jag väldigt mätt på choklad och lakrits (av någon outgrundlig anledning)..

Anneko montern (länk) var full av härliga grafiska tryck på brickor, textiler och disktrasor. Fint men inte riktigt min kopp te, som man säger.

 

Pralinhuset montern (länk) överraskade som vanligt med oväntade kombinationer på deras handgjorda chokladkakor. Vad sägs om 40% choklad med gröna bönor, majs, paprika och viol, färgglatt men vågade inte provsmaka (feg som man är).

Ekologisk Finsk kola och lakritsremmar i mängder från Makulaku.

Det fanns en glutenfri sektion på festivalen, Friends of Adams (länk) fanns på plats. Det var trevligt att se så mycket glutenfritt som var äta-direkt och inte bara mjölmixer.

Mer glutenfritt, receptinspiration och bakprodukter.

Massor av nybakat och även fryst som var glutenfritt från Lysings glutenfria bageri (länk).

Jag fastnade vid tidningen Hembakats monter (länk), blev lite småkär i burkarna jag önskat mig tidigare för en del år sedan. Men jag får inte plats med nuvarande baksaker så ska nog ta det lite lugnt med inköpen.. 😉 Blev dock en prenumeration + goodiebag (har nog glömt instagramma goodiebagen)!

För de som var sugna fanns de olika event man kunde köpa platser till i ”baklabbet”, här var det en lektion med choklad.

Bedårande förpackningar ”buttermilk” kola/fudge.

Fantastiska och fantasifulla (ätbara) tolkningar på Disneyfigurer av elever från Yrkeshögskolan i Kristianstad (länk).

Vacker handgjord konfektyr från Pärlans (länk). Har provkokt deras recept ett par gånger från deras receptbok, så gott!

Så mycket vackra och inbjudande chokladpraliner att man blev snurrig. 

Stockholms chokladfabrik monter.

Lubeckmarsipan och Tysk choklad.

Charmig ”gammeldags godis” monter, tror bilden är från Mitt söta skafferi (länk).

Amarula fanns självklart på plats, man kunde köpa dryckesbiljetter (avstod för jag tycker det är för sliskigt) men det såg inbjudande ut..

Summering en helt fantastisk mässa, kunde varit mer baksaker och mer inspirerande lokaler. Så otroligt tråkiga mässhallar och när stora delar skymtade fram så blev det väldigt sjukhus vitt. Önskar jag haft en kylväska och stor plånbok att handla med lite godsaker från varje monter, för my god så mycket gott!!

Det hade varit kul se de stora ”mainstream” företagen på plats med, fazer, cloetta, marabou, lindt osv också. Bättre erbjudande från en del deltagare med, kändes lite trist se deras produkter i centrala Stockholm till lägre pris. Men det kliar i bak och chokladmakare fingrarna, får se om jag vågar prova göra praliner. För formar har jag inköpta sedan något år tillbaka när jag hittade på rea..

Det känns som jag borde skriva ett längre, matigare inlägg men det är två veckor sedan jag besökte mässan (intrycken bleknar lite). Jag älskade det och är tacksam för att jag lyckades dra med mig sällskap till mässan, alltid roligare med någon att diskutera allt med. Hoppas på repris 2018, tror mamma hade tyckt det var kul att gå på mässan. Synd de inte har en ”repris” i Skåne, det är ju lite närmre..

En del bilder ”gick sönder” vid nerladdning från instagram till bloggen, så länkar instagraminläggen med (kommentera gärna där om ni vill!).

 

https://www.instagram.com/p/BaKNsy0A7WR/?taken-by=helenholmberg

https://www.instagram.com/p/BaKP3fKgNUv/?taken-by=helenholmberg

https://www.instagram.com/p/BaLqc9hgm_2/?taken-by=helenholmberg

https://www.instagram.com/p/BaKJ_4kgtxg/?taken-by=helenholmberg

Bildbomb 1 från Bak & Chokladfestivalen 2017 på Älvsjömössan #lakritschips #bakochchokladfestivalen #älvsjömässan #valhrona #choklad

20 Likes, 5 Comments – Helen J Holmberg & Kupongjakt (@helenholmberg) on Instagram: ”Bildbomb 1 från Bak & Chokladfestivalen 2017 på Älvsjömössan #lakritschips…”

2 thoughts on “Bak & Chokladfestivalen 2017 i bilder 

  1. Åh, jag älskar Pärlans! Deras kolarecept är verkligen en favorit, det blir såååå gott!

    • Jag ångrar så att jag inte köpte några att smaka, jag har bara smakat det jag kokt själv!! Hoppas du får chansen att besöka mässan själv nästa år, tror du hade uppskattat det. 😀

Comments are closed.

Translate »