Årets första kulglass åts i Domsten

Kulglass i Domsten hamn

Domsten hamn, maj 2018

Domstenhamn maj 2018 - Helen J Holmberg blogg

Domstenhamn maj 2018 - Helen J Holmberg blogg

Maken stående i Domsten

Domstenhamn maj 2018 - Helen J Holmberg blogg

Domstenhamn maj 2018 - Helen J Holmberg blogg

I söndags (6 maj) var det helt sagolikt väder, så vi satte oss i bilen och ett av ställena vi hamnade på var hamnen i Domsten. Jag har bara besökt Domstenshamn en gång tidigare i mitt liv och det var för 13 år sedan. Tror det var på begravningsfikat efter makens mormor, då var det början på året, mörkt och fokusen låg inte riktigt på var vi var.  råkigt väder så jag fick ett bättre intryck av Domsten.

Jag har alltid varit förtjust i tanken på att bo vid havet, havet som utsikt från sovrum och arbetsrum. Kanske inte hade fått mycket gjort, men ack så stimulerande för själen och kreativiteten(?).

Vi började besöket med varsin glass för vi höll på att smälta bort, i Christians Fiskebod fanns kulglas och det var så längesedan jag åt det. Så jag provade något som kallades för GB Regnbåge tror jag, päron och vaniljglass med jordgubbssås. Barnsligt god!

Sedan promenerade vi runt i hamnen, satt och njöt av solen, havet, lugnet. Här skulle jag kunna bo, fast då behövs nog en öppenspis för de där kalla, ruskiga, stormande höst & vintermånaderna..

Translate »