Provat ICA’s nya färska pizzor

ICA Selection färsk vesuvio pizza

ICA Selection färsk vesuvio pizza

I vår har jag åkt på 2 rejäla förkylningar som helt golvat mig, några maginfluenser. Det har inte blivit så skoj matlagning alltid, inte provat några nya matlagningsrecept.

Utan det har mest varit matlagning för att ha något att äta, så när min bror & mamma tipsade om ICA’s färska pizzor.. Så tänkte jag varför inte, hur illa kan det vara? Så jag köpte en av nyfikenhet en kväll när vi hade lite plockmat, tog minsta storleken som är på 158 gram.

Jag är ganska tråkig när det gäller pizzafyllningar och det fanns inget stort utbud att välja från heller så det gjorde valet enkelt. Det blev en klassisk vesuvio – ost & skinka, om ni är nyfikna så finns det även kebab, hawaii och Capricciosa. Pizzan är färsk, så den ligger i kyldisken och jag tror det gör en hel del för själva brödupplevelsen.

Jag bakade pizzan på en ugnsplåt som satte in när jag slog på ugnen, stod man kunde göra det om man ville ha riktigt krispig botten. Och vem vill inte ha krispig botten? Nä, precis..

Efter ca 6 minuter hade osten smält och pizzan hade fått fin färg, sen provåt vi efter den svalnat. Vi blev båda positivt överraskade, riktigt god botten, fin smak och kändes riktig pizza-aktig. Tummen upp för ostvalet som består av bland annat mozzarella och tomatsåsen är helt okej, däremot inte ett fan av skinkan. För mycket och för grova bitar, gillar verkligen inte skinka av bitar men jag gillade verkligen helheten.

Så jag har ätit den fler gånger, för det är perfekt storlek för mig. Plus det är så himla smidigt att ha dem liggande i kylen och bara slänga in i ugnen när orken inte funnits/ finns där. Jag har dock plockat bort ungefär 50% av skinkan sedan första gången, för det blir så mycket godare då..

Translate »