Midsommardrömmar

I fredags firade vi en ganska intim och stillsam midsommarafton hemma hos mina föräldrar, syster med make och yngsta storebror var på plats med. I många familjer verkar man börja midsommar med sill-lunch men det är något vi aldrig ägnat oss åt, tack och lov säger jag som vägrar äta sill.

Vi har istället sillbuffé med kokt ägg för de som önskar, ganska få sillätare i vår familj.. Så vi har alltid middag till, kassler och dillkokt färskpotatis med kaffegrädde till. Inte så märkvärdigt men så gott och en tradition sedan barnsben för mig.

Tidigare i midsommarveckan fick jag ett pressutskick från Skedvi bröd, handbakat knäckebröd från Darlarna. Så tänkte det kunder vara trevligt att provsmaka med lite sällskap, så midsommarafton till ära så blev det provsmakning och det var över alla förväntningar. Riktigt, riiiiktigt gott. Så gott så jag kikat på ICA efter om de har det i lager, men tyvärr inte.

Och som bonus ett nybakat surdegsbaguett från ICAs egna serie, som är en favorit av alla baka-själv-bröd. När vi äter, grillar, har festmåltider hos makens familj så finns alltid bröd med och det är helt enkelt gott till mat. Fast nybakat bröd är alltid gott, så att..

Och så provsmakade jag plus syster ny cider för oss (ingen aning hur länge den funnits på marknaden men säkert länge för jag köper nästan aldrig cider på systemet/ute), Halmstad Crush jordgubb och den var så jäkla god. Och inte heller kände jag av någon klåda heller, däremot så lyckades jag spilla ner mig och min klänning.

Så det är tur att fönar finns så jag kunde torka mig och klänningen, samt våtservetter för att få bort det klibbiga på huden annars hade jag nog fastnat i möblerna.

Vi avrundande kvällen med midsommar-födelsedagstårta som min matbutik bjöd på i 40årspresent. Vi hämtade upp den kvällen före och hittade en riktigt fin och somrig. Smart tips att komma ihåg – stansa ut marsipanblommor som dekoration, fint, enkelt(?) och effektfullt.

Vi hade en riktigt trevlig dag, lugnt tempo, massor av småprat, en del samtal mer givande och andra mindre givande. Men kul att ha kvalitetstid med syster & co. Systerbarnen är så pass stora att de hade egna midsommaräventyr, kan inte fatta att de redan är 18 & 21 år gamla så är nog dags att vänja sig vid att de har egna äventyr och liv.

Men som sagt, kul prata med syster. Det händer inte jätteofta. Lördagen, ja midsommardagen tog vi det riktigt lugnt för maken är rätt slutkörd efter en fyra veckors antibiotika kur. Så vi spelade datorspel och slötittade på tv, ett bra sätt att ladda batteriet på.

Hoppas ni hade en fin midsommarhelg, hur ser era midsommarmåsten ut?

Translate »