Smakbox Festival unboxing & ärliga åsikter

I samarbete med Smakbox, alla åsikter är dock mina egna.

Unboxing av Smakbox Festival

I samarbete med Smakbox. Få februari boxen för halva priset med rabattkod HELENHOLMBERG, är upplagan slut får ni 15% rabatt minst! *** My blogs *** http://www.helenholmberg.se http://www.kupongjakt.nu *** Instagram *** http://instagram.com/helenholmberg/

Smakbox Festival unboxing & ärliga åsikter

Lite ovant att blogga, det har inte blivit så mycket av det sista tiden. Men för drygt tre veckor sedan hämtade jag upp senaste Smakbox Original med tema Matfestival. Jag filmade när jag öppnade boxen men har väntat med att posta videon till nu, merparten av boxens innehåll har nu hunnit provsmakas så jag tänkte dela med mig av vad jag/ vi tyckte om de olika sakerna.

smakbox - matfestival

Det första jag provade var ett för mig nytt fullkornsknäcke från Ryvita, jag älskar knäckebröd av olika slag och det här var inget undantag. Gott, nyttigt och smarta förpackningar i en större ask. Perfekt om man inte har ett stort hushåll där knäckebröden går åt fort. Två tummar upp från mig!

Av det fina pizzamjölet, Molino Denti och en grym olivolja från tidigare smakbox bakade jag Margarita pizzor åt oss. Jag bet inte om det var receptet och den korta jäsningen eller mjölet men jag blev inte helt nöjd. Så det ska bli provbak med ett riktigt lång-jäsar recept inom snar framtid.

Jag var lite småsugen att baka och ett av mina favoritrecept på muffins är baserat på olja.. Så då passade det perfekt med en citron smaksatt rapsolja från Gunnarshögs gård som fanns i boxen. Vanligtvis brukar jag använda vanlig rapsolja och låter vanilj sätta tonen, Muffinsen blev sagolikt goda, rekommenderar verkligen er att våga prova smaksatta oljor i bakning! Jag kokte lite marsansås och fyllde upp muffinsen med, vanilj och citron är aldrig fel tillsammans.

Vid smakningen av Plopps popcorn blev jag väldigt besviken, det var väldigt svårt att hitta någon som helst popcorn smak. Däremot var Lindts chokladen som alltid ljuvligt god. För tillfället har jag lite England & London abstinens så var kul se Refreshers Squashies, ett godis jag sett där tidigare (men inte provsmakat förrän nu). Maken tyckte om båda smakerna medan jag föll för jordgubben helt och ignorerade de andra.

Av risnudlarna från Bamboo Tree gjorde jag en nudelröra med ryggbiff, använde mitt kyckling och cashewnötter recept och det var så goda nudlar! Brukar nästan alltid köpa äggnudlar, men kommer köpa hem det här märket om jag ser det i butik för det var riktigt gott och kul med variation.

Dryckerna i boxen då?
Jag dricker nästan bara vatten (och Coca Cola när jag är sugen på annat), så det var kul att prova annat dock är jag väldigt känslig för light drycks smaker.. Så även om jag älskar iste och tycker att citron är mums slår lightsmaken igenom som en obehaglig eftersmak på Fizetea. Jag har inga problem att dricka den, men ska jag välja iste så föredrar jag med vanligt socker. Av samma skäl hoppade jag över att prova Dr Pepper Zero.

Öl kan vara riktigt gott, men tyvärr så gillar jag inte fruktiga toner och 1664 har en väldigt tydlig karaktär av citrus så den föll inte mig alls i smaken. Däremot Falcon smakfull alkoholfri öl som kom i höstas med smakbox är en höjdare, enligt mig.

Som jag nämnde så dricker jag mest vatten och väljer nästan alltid bort mineralvatten för de har en tendens att smaka lite för mycket mineraler eller för kemiskt. Men om man väljer att se på Bonaquas vatten som ett alternativ till läsk, mer och festis är det ett riktigt uppfriskande alternativ. Dock inget att servera tillsammans med en måltid, det blir för mycket smaker för mig.

Och slutligen Schweppes Ginger beer, jag tog en rejäl klunk och det här var lite av en käftsmäll. Jäklar vilken intensiv ingefäresmak!! Tror den här kan bli riktigt god som del av en fräsh drink, tyvärr hade jag ingen möjlighet att prova detta, men som dryck i sig själv är den lite för intensiv.

Produkter jag/vi inte provat än;

  • Super granola från Eat Natural
  • Dolmio bolognese sås
  • Knorr vegansk fond, produktprov
  • Barnier Olives
  • Dr Pepper Zero
  • Kellog´s proteinbar

Mitt helhetsintryck av boxen?
Jag tycker den lever upp till priset 199 kr som den kostar till fullpris (då ingår frakten), framförallt gillar jag att Smakbox original passar mig riktigt bra. Det finns ny fyra olika upplagor av Smakboxen, listar dem nedan. Jag älskar att jag ”tvingas” utanför min bekvämlighets zon och provar nya produkter som jag troligen aldrig skulle handlat annars.

Med rabattkoden bbvg8v får du 20 kr rabatt på din första smakbox (länk).

  • Original – bred mix av produkter och smaker till vardag och fest
  • Måltid – bra mix och större andel produkter som passar till måltid och matlagning
  • Nyfiken – bra mix och större andel oväntade smaker och produktnyheter
  • Balans – vegetarisk mix och större andel produkter utan tillsatt socker
Translate »