Receptet ger ca 6 stora portioner.
Börja med köttsfärssåsen, fräs köttet och löken, tillsätt tomaterna, vattnet och kryddorna. Låt små puttra i ca 20 minuter, tillsätt grädden och låt puttra 10 minuter till.
Koka pastan i saltat vatten. Det finns lasagne plattor som inte behöver förkokas, men det är aldrig något jag har hemma utan jag tog pasta som fanns i skafferiet (gnocci) och sedan rörde jag ihop köttfärssåsen med pastan en bra stund. Vill att det ska blandas väl.
Oståsen skapar du genom att smälta smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och vispa tänk på att du gärna vill det ska bli som en liten deg nästan. Sedan tillställer du mjölken försiktigt, det kommer att ta en stund men tro mig det är värt det! När all mjölk är inarbetad låter du det koka upp några minuter så du får en härlig vit sås.
Nu är det dags att smaksätta såsen, jag tycker om 2-3 vitlöksklyftor som pressas i, vitpeppar, salt och självklart din ost! Jag använder mig av 3 sorters oster jag river ner själv (präst, herrgård & grevre). Rör om tills all ost smält.
Varva din köttfärs & pasta röra med lager av ostsåsen, sedan toppa med riven ost. Lasagnen gräddas i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter, håll koll på färgen så du får fin färg på din smälta ost. Servera med sallad & vitlöksbröd!