Vi har de senaste dagarna ätit svensk-mexikansk inspirerad mat till middag (självklart anpassade efter mina allergier), ljuvligt goda kycklingenchiladas gratinerade i ugnen så tortillabröden blev lite krispiga och igår lagade vi nacho chips i ugnen med kycklingresterna ovanpå. Båda är rätter jag inte lagat på väldigt länge, så det smakade extra gott.
Var lite av ett impulsbeslut att laga nacho chips så vi hade faktiskt inga hemma på lager, stackars maken fick gå iväg i vinterkylan till närbutiken själv. Och jag inte riktigt hur han tänkte när han var iväg men han köpte ingredienser för min hemgjorda laktosfria krämiga ostdipp och så köpte han en färdig burk Santa Maria dip Nacho Cheese style. Jag vet han älskar ost så jag tänkte inte säga så mycket om att jag tyckte att det kändes lite onödigt.
Jag försöker i så stor utsträckning som möjligt avstå laktos och allt som jag är allergisk emot i ett försök att må lite bättre, min stackars mage, hud och astma får utstå mycket ändå. Så att hoppa över att laga egen ostdipp var inget alternativ, plus att den färdigköpte innehöll bara 4% ost (min 35%), laktos och en del e-ämnen som jag är allergisk emot. Dessutom är det här busenkelt att göra själv!
Jag använde mig av vanlig prästost från skånemejerier och även deras laktosfria creme fraiche, tror man kan byta ost till cheddar etc för olika karaktär på ostdippen.
Och vet ni vad? Efter en sked av den köpta färdiga ostdippen så konstaterade maken att min var mycket godare och satte bort burken. Så sjukt tillfredställande känsla, hemlagat blir oftast bäst! 😀
Ps. Dippbilden är de sorgliga små resterna som blev över efter vår middag, så ingen tror att det bara blir SÅ lite ost dipp.. Får uppdatera med bättre bild för bloggen vid nästa tillagningstillfälle.